BARBARLIK İNSANLIĞA SALDIRIYOR!

Share

Barbarlık; Tunus, Beyrut, Suruç, Ankara, Suriye, Nijerya, Kobanı dahil dünyanın çeşitli yerlerinde binlerce kurban aldıktan sonra, bir kez daha Paris’i vurdu.

13 Kasım 2015 tarihinde, Paris ve Saint-Denis’de gerçekleşen korkunç terör saldırıları ardında 129 ölü ve 352 yaralı bıraktı.

Bu, Fransa’nın tanık olduğu en korkunç terör olayıydı.

Ölenlerin ailelerine başsağlığı dilerken; saldırılara tanıklık edenler ve bu trajediden etkilenen herkesle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek isteriz.

İnsanlıkla tüm bağını koparmış kişiler tarafından yapılan bu saldırıların hedefi Fransa’nın çeşitliliği, birlikte yaşam mücadelemiz ve ortak değerlerimizdi.

Türkiyeli Yurttaşlar Meclisi (ACORT) olarak bugün her zamankinden daha çok, dinci ve milliyetçi köktenciliklere karşı mücadelemizi devam ettirecek ve adalet, eşitlik, özgürlük için çalışmaya devam edeceğiz.

Fransa sivil toplumu olarak, bu mücadelede kendimize sormamız gereken ilk soru şudur: Nasıl olur da ülkemizin gençleri insanlıktan çıkmış intihar bombacılarına dönüşebilmektedirler ?

L’ACORT olarak mücadelemiz iki yönlüdür;

– Her türlü ayrımcılığa karşı, eşit ve etkin yurttaşlık hakları için mücadele etmek.

– Köktendincilik ve milliyetçiliğin bütün biçimlerine karşı mücadele etmek.

L’ACORT tüm Fransa halkını, korku ve bölünme tuzağına düşmemeye ve ayrımcılığa varabilecek genellemelerden kaçınmaya, tüm çeşitliliğimizle dayanışmaya devam etmeye çağırıyoruz.